Прокопиев: Борисов не иска независими медии и не винаги казва истината

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2017 в 08:55 5245 2

На премиера Бойко Борисов не му харесва да има независими медии, заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV бизнесменът и медиен издател Иво Прокопиев.

Той посочи, че премиерът е работодател на председателя на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), която наложи запор на негови имоти.

Прокопиев призна, че се е срещнал с Борисов, когато е разбрал за предстоящата проверка, за да го уведоми, че това, което предстои да се случи, е незаконно и несправедливо. Премиерът отговорил, че и на него не му харесва.

Издателят на "Капитал" и "Дневник" обаче се усъмни в искреността на министър-председателя.

"Не винаги Бойко Борисов казва истината“, каза Прокопиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

2

senester

13.12 2017 в 12:11

Някои нахални демократични медии наричат това "бандитска приватизация" Не ги е срам. Сега същите тези бандити у нас се наричат политици и бизнесмени. Да се разплачеш...

16482

1

spirit оригиналът

13.12 2017 в 10:31

През ноември 1997г. с решение на Агенцията за приватизация монополистът на Балканите „Каолин” е предвиден за продажба. Белгийската фирма „Сибелко”, световен лидер в производството на кварцов пясък, предлага 20 милиона долара. Като инвеститорът заявява готовност, в зависимост от постигнатата договорка, да вдигне цената до 30 милиона долара. Експертното мнение е, че Каолин” е в много добро финансово състояние, с положителни бизнес резултати, без сериозни задължения към банки и с отлични пазарни перспективи. В този случай съвсем не става дума за обичайното оправдание на Костов, Прокопиев и апологетите на бандитската приватизация, според които соц-заводите не стрували нищо и затова били продадени за жълти стотинки. За някои от големите предприятия тази констатация може и да е вярна, но „Каолин“ съвсем не е сред тях. И когато през пролетта на 1999г. сделката е почти финализирана чуждият инвеститор се оттегля и преговорите са прекратени.