Проф. Вучков: Бойко много ме слушаше

Елица Мартинова 22 декември 2013 в 10:58 2512 0

Юлиан Вучков
Юлиан Вучков

„Аз му звънях и той казваше: „Професоре, да, ще ти се обадя, обаждаше се, интересуваше се от моето мнение, приемаше моята критика. казах му да махне Константинов (бившия здравен министър Стефан Константинов, бел. ред.), послуша ме, спечели, ама вече не желае да ме чуе“, оплака се пред „Нова телевизия“ професор Юлиан Вучков.

Той коментира, че напоследък Бойко Борисов „говори много глупости“ – за Реформаторския блок и за Ахмед Доган.

Вучков е особено възмутен от думите, с които Борисов определи Ахмед Доган като „най-големия български политик“.

„Той продължава да ходи из студията и да говори, че Доган е най-големият политик в България но той е прислужник на Турция, не може един прислужник да е голям политик“, каза Вучков.

Професорът подчерта, че той не е расист и обича етническите турци, но не и самия Доган, защото той е работил за разединението на нацията през целия Преход.

Според Вучков ГЕРБ не се справят като опозиция, защото нямат достатъчно активни депутати.

„Безлични депутати, на чело с Цецка Цачева. Виж „Атака“, виж БСП – те са хора много брутални, но са активни, предприемчиви, настъпателни. Тези от ГЕРБ не могат да защитят даже доброто, което ГЕРБ представлява“, посочи Юлиан Вучков.

Отцепниците от ГЕРБ той определи като „нищожества“ и коментира, че БСП се опитва да разедини партията на Борисов. Вучков коментира още, че Борисов само ще загуби, ако се раздели със заместника си Цветан Цветанов.

Професорът бе категоричен, че България има нужда от напълно нова политическа класа, защото настоящата е “проста, неграмотна, еднопосочна”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови