Quantcast

Проф. Шмилев: Съвременната апаратура е жизнено важна в интензивните отделения

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2015 в 13:03 1865 0

Съвременната апаратура е жизнено важна в интензивните отделения. Причината е, че там пациентите трябва да бъдат обслужени възможно най-добре, тъй като състоянието им е тежко.

Това обясни проф. Таньо Шмилев, началник на интензивното отделение към Клиниката по педиатрия в Университетска болница „Св. Георги“ в Пловдив.

В интензивните отделения винаги трябва да се действа възможно най-бързо и ефективно заради критичното състояние на болните, подчерта проф. Шмилев.

Интензивното отделение към Клиниката по педиатрия в пловдивската болница кандидатства в тазгодишното издание на кампанията „Българската Коледа“ за средства, с които да бъде закупен капнометър.

Уредът измерва съдържанието на въглероден диоксид на издишания въздух. Използва се при трахеална интубация и притежаването на уреда е изключително важно за едно интензивно отделение. Ние в момента не притежаваме такъв, обясни проф. Шмилев.

По думите му това е най-точният съвременен метод за измерване на съдържанието на въглероден диоксид на издишания въздух. Той може да бъде използван при новородени и малки деца.

Липсата на такъв уред затруднява много работата ни. Налага се да работим на сляпо, което прави лечението по-трудно, допълни проф. Шмилев.

Близо 3000 българчета са подпомогнати от "Българската Коледа" за изминалите 12 години, а за над 200 лечебни заведения е осигурена съвременна медицинска апаратура.

Средства в кампанията се събират целогодишно. Дарения може да се пращат по банков път, чрез кредитна или дебитна карта, както и чрез sms на 1117 за всички мобилни оператори, като се обадите на номер 09001117 или чрез ePay.bg. Повече информация можете да получите на интернет страницата на инициативата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !