Проф. Рачев: Чакаме облаците-пуканки в небето да пуснат малко дъжд

Глътка въздух ще има в Западна България, човек ще може да поспи при нормални температури от 3 до 6 ч., заяви климатологът

OFFNews 25 юни 2024 в 07:51 9033 0

Проф. Георги Рачев каза какво ще е времето до края на юни

Снимка БГНЕС/архив

Проф. Рачев прогнозира времето до края най-горещия юни

Очакваното захлаждане няма да е много голямо - в четвъртък и петък. Тогава очакваме да се появят "пуканките" - така наричаме белите купесто-дъждовни облаци, които се появяват в небето, после потъмняват и част от тях може да падне като валежи. 

Това прогнозира проф. Георги Рачев по бТВ. В София ще се появи източен вятър, хладното време ще е 29 градуса, обясни той. 

По думите му жегата е много съществена и най-лошото е, че е много продължителна. В събота ще тръгне отново много топло време, глътка въздух ще има само в Западна България, когато ще може човек да поспи от 3 до 6 при що-годе нормални температури. 

Слънчев удар може да се хване и в планината, духа вятър, викаш си "е, добре е", но слънцето пече. Слънчевият удар е по-опасен даже от топлинния, каза климатологът. 

Ако вятърът духа от брега към морето, веднага се намажете и се скрийте под чадъра - кожата изсъхва и изгаря за половин час. Ако духа от морето, ни овлажнява кожата, по-безопасно е, обясни проф. Георги Рачев. 

Изпращаме „турбо топъл“ месец. Има над 90% вероятност този юни да се окаже най-топлият, откакто се водят метеорологични наблюдения. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови