Продължават проверките на къщи за гости в Борино

OFFNews 22 юни 2019 в 14:05 2342 1

Продължават проверките на къщи за гости на експерти от Държавен фонд „Земеделие“ в смолянската община Борино, съобщава БНР. Досега инспекторите установиха нарушения в заложения бизнес план и в собствеността на къщите на бивш общински съветник и на роднина на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Проверката започна в къщата, собственост на съпругата на кмета на Борино Мустафа Кара Ахмед.

"Както виждате и в момента има гости, тъй, че изобщо нямам никакви притеснения относно проверката. Собственик съм от самото кандидатстване от 2012 година до 2015. По закон за местното самоуправление и местната администрация аз нямам право да извършвам търговска дейност и затова аз съм прехвърлил моите акции на съпругата си Захрие Кара Ахмед".

До втората къща нямаше достъп. Заместник-изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" с ресор "Програма за развитие на селските райони" Калоян Костадинов обобщи.

"Единият проект "Чала инвест" е извън мониторинг и е изтекъл през 2017 година. По бизнес план е трябвало всяка година да се извършват около 1 200 нощувки. До края на мониторинговия период общият брой нощувки са около 500. Това означава, че има неизпълнение на бизнес плана. ДФ "Земеделие" единствено може да представи информацията, но главна дирекция "Национална полиция" също извършва проверка на тези къщи. Вторият обект е с изтекъл мониторинг през 2016 година. В момента се опитваме да се свържем с настоящият собственик на обекта".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови