Проблемно движение от и към морето - тапи блокират пътя към София по ''Тракия''

3-километрова колона от автомобили към Бургас заради катастрофа

OFFNews 17 юли 2021 в 17:10 1590 0

Снимка Архив

Тапи блокираха обходния маршрут на участъка от магистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан в посока София. Ремонтът на участъка, започнал през октомври, все още продължава, затова движението към столицата се отклонява през Стара Загора и Ракитница.

Интензивният трафик и няколко леки произшествия бяха причината да се образуват тапи от колони автомобили още на отбивката за Стара Загора.

Очаква се движението в платното за София да бъде възстановено в края на следващата седмица.

От Пътна полиция призовават шофьорите да са внимателни и при възможност да използват алтернативни маршрути като Подбалканския път или магистрала "Марица" и Димитровград. 

Движението в същия участък в посока Бургас беше възстановено в петък. Трафикът по "Тракия" към морето беше спокоен, но затруднения имаше по пътя за курортите на юг от Бургас.

Заради катастрофа в района на кръстовището за село Атия към обяд се образува близо 3-километрова колона от автомобили. По първоначални данни катастрофата е станала между два леки автомобила и мотор. Пострадал е един мъж, който е транспортиран към болницата в Бургас. 

Пътят не беше затворен, но движението се осъществяваше само в едната лента, което доведе до километричните задръствания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews