Проблем с мрежата на Vodafone засегна българските клиенти на A1

OFFNews 02 септември 2018 в 17:00 11160 0

Българските клиенти на А1 изпитват затрудненията в работата на мобилните услуги в роуминг. За това признаха от телекома.

От А1 съобщиха, че причината е в технически проблеми с мрежата на Vodafone, а затрудненията започнали вчера следобед.

"Затрудненията не са свързани с мрежата на А1 България, но поради факта, че Vodafone е основен роуминг партньор на A1 Group, проблемите засегнаха голяма част от клиенти на А1 България в роуминг. Работата по възстановяване на услугите започна веднага и вече всички клиенти на А1 България, които се намират в Гърция могат да ползват роуминг нормално", пише в прессъобщение на телекома.
 
Техническите затруднения са засегнали най-много българи в Гърция, която е популярна дестинация за прекарване на летните отпуски. Затова техническите екипи на А1 са съдействали на Vodafon за пускане на роуминг услугите първо в тази държава.
 
"В Гърция мрежата на Vodafone вече работи нормално и клиентите на А1 могат да се свържат към нея, като е препоръчително да рестартират своето устройство. В случай, че се намират в друга държава, трябва да изберат мрежа, различна от тази на Vodafone, за да ползват роуминг услуги. Работата по пълното възстановяване на роуминг услугите продължава и А1 и неговите партньори се надяват в най-кратък срок те да заработят нормално", съобщават от А1.
 
Клиентите на А1 могат да следят официалния сайт на компанията, където телекомът регулярно публикува информация за създалата се ситуация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!