''Пристанищният патрул на Сидни'' и ''Тираджии в пустошта'' по VIASAT EXPLORE

OFFNews 08 февруари 2022 в 00:25 1635 0

Хитовата австралийска риалити поредица в стил „Men at Work“ ТИРАДЖИИ В ПУСТОШТА продължава с четвърти сезон по най-мъжкия ТВ канал от семейството на Viasat WorldViasat Explore - от 28 февруари в 22:00 часа, като междувременно продължават излъчванията на епизодите от предходните сезони - всеки понеделник от 22:00 и всеки петък от 21:05 часа.

От 10 март, четвъртък, в 21:00 часа очаквайте една от най-популярните документални поредици от Австралия в последната година ПРИСТАНИЩЕН ПАТРУЛ НА СИДНИ.

Също толкова актуална е и премиерата на документалния филм ЗАСЕДНАЛ В СУЕЦКИЯ КАНАЛ - на 23 март – за миналогодишното премеждия на кораба „Евър Гивън".

Междувременно, почитателите на инженерните предавания по ТВ канала могат да разчитат на специална ежедневна рубрика, докато окачват премиерата на сезон 4 на ОГРОМНИ ИНЖЕНЕРНИ ГРЕШКИ на 2 март от 21:00 часа.

Тираджии в пустошта

Премиера от понеделник 28 февруари в 22:00 ч.

Сезон: 4
Брой епизоди: 13 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Outback Truckers


Те се завръщат за четвърти сезон! Най-големите камиони и най-коравите шофьори се опитват да покорят една от последните граници на света - австралийската пустош. За камионите и тираджиите, пътуващи през тази величествена и сурова природа, има само един начин да се стигне от А до Б: трудният начин.

Това са австралийските „тираджии в пустошта", мъже и жени в огромни камиони по дълги маршрути през някои от най-негостоприемните терени на планетата. Едно е важно по онези места: да достигнат целта и да се върнат живи. Този сезон ще бъде по-впечатляващ, по-добър и по-труден от всякога, доказвайки колко е тежка работата в някои от най-отдалечените краища на австралийската пустош.

Пристанищният патрул на Сидни

Премиера от четвъртък 10 март в 21:00 ч.

Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Sydney Harbour Force

Този риалити сериал проследява неуспехите и триумфите на група отдадени хора, носещи отговорността да опазят най-голямото естествено пристанище на планетата, което е и едно от най-натоварените.

Дом на известния мост Харбър Бридж и Операта, пристанище Сидни е сред най-емблематичните водни пътища на света. С площ 55 кв. км и 240 км брегова линия, то има безброй очарователни характеристики - национални паркове, спиращи дъха частни резиденции, укрепен остров, зоопарк и постоянно менящ се облик с големи строителни обекти край водата.

Живият и дишащ воден път кипи от дейност през цялата година - пристанищни фериботи, лодки за партита, круизни яхти и спасителни баржи - и целият живот там разчита на това всеки ден.

Рубрика: Победи и провали на инженерството

Всеки ден от понеделник до петък, в 17:15 ч.

Показваме ви върховете и неуспехите в света на строителството за февруари; върховите постижения включват най-внушителните небостъргачи и най-големите круизни кораби, а неуспехите - недостатъци в дизайна на мостове, тунели, магистрали, както и случилото се с Наклонената кула в Пиза.

Гледайте най-големите инженерни победи и провали по Viasat Explore с най-добрите епизоди на „Строеж на гиганти" и „Огромни инженерни грешки".


Огромни инженерни грешки
Премиера от сряда 2 март в 21:00 ч.

Сезон: 4, Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Massive Engineering Mistakes

Хората строят от повече от 10 000 години; ние сме инженерни експерти и въпреки това всяка година стават известни истории на строителни катастрофи по цял свят. С достъп до проектантски екипи, очевидци и група от експерти, ние анализираме какво се е объркало при всяка строителна грешка, разследваме защо е останало неоткрито и разкриваме как инженерите се опитват да го поправят.

В четвъртия сезон, наред с други истории от цял ​​свят, ние разследваме какво е блокирало едно от най-натоварените кръстовища в Америка и разкриваме защо акустиката в операта на Сидни винаги е била толкова проблематична; пътуваме също до Италия, първо до Генуа, за да проучим срутването на моста Полчевера, а след това до Неапол, за да разберем дали местните геологически особености са виновни за масивна яма в болничен паркинг.

Заседнал в Суецкия канал
Сряда 23 март в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Stuck in the Suez

23 март 2021 г. - „Евър Гивън", който е по-голям от небостъргача Емпайър Стейт Билдинг, е връхлетян от мощна пясъчна буря при транспорт на 20 000 контейнера с товар през един от най-критичноважните водни пътища на планетата.

Отклонен от курса, екипажът се бори с ураганен вятър; сутринта египетските власти обявяват немислимото - колосалният кораб е заседнал диагонално в Суецкия канал и не може да помръдне. От двете страни стотици кораби чакат реда си, създава се катастрофално задръстване с главозамайващата цена десет милиарда долара на ден! Документалният филм разкрива как новаторска комбинация от технология и груба сила в крайна сметка спасява положението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови