Приемните изпити в НАТФИЗ започват

OFFNews 01 септември 2014 в 10:47 8133 0

Снимка НАТФИЗ

Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов“ постави началото на кандидатстудентските си изпити. Кампанията ще продължи от 1 до 10 септември.

Тази година са били приети документите на близо 600 души. За изпитите са формирани 21 изпитни комисии и са осигурени 23 различни изпитни зали- сцени, ателиета, студиа и т.н.

Кандидат-студентите ще представят уменията и потенциала си в съревнование за 13 бакалавърски и 7 магистърски програми на двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“.

Според статистиката 10% от общия брой подали документи са висшисти, които искат да продължат образованието си в следваща степен – магистър, а 6% са кандидатстващите в две (или повече) направления. Според очакванията и традицията най-сериозна ще бъде надпреварата в актьорските специалности.

311 момичета и момчета ще си оспорват 60 места и одобрението на преподавателите, които ще ги поведат в сложния път на актьора. 

Ръководители на І курс в специалности „Актьорство за драматичен театър“ и „Режисура за драматичен театър“ ще бъдат проф. Здравко Митков и проф. Маргарита Младенова.

Проф. Румен Рачев ще води класовете „Актьорство за куклен театър“ и „Режисура за куклен театър“, доц. Мария Диманова – „Сценичен и екранен дизайн“, а доц. д-р Александър Илиев ще ръководи „Театър на движението – Пантомима“.

Доц. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще въведат новоприетите студенти в основните дисциплини на факултет „Екранни изкуства“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!