Приеха бюджета на София, Паргов към Фандъкова: Знам къде живеете

OFFNews 26 януари 2017 в 13:32 5584 1

Снимка БГНЕС

С 46 гласа "за", 10 против и двама въздържали се Столичният общински съвет прие бюджета на София за тази година. Сумата е 1,328 млрд. лева. Предвидени са данъчни приходи от 290 млн. лева, неданъчни 330 млн. лева и капиталови разходи в обем от 435 млн. лева. 

Запазваме устойчивите ни приоритети от последните години - инвестициите в транспорт, транспортна инфраструктура, в зелената система и екологията, в образованието и сигурността. Повече средства за тази година планираме за междублоковите пространства, за кварталните улици, за общинските болници, за спорт, култура, както и за хората с увреждания, като предлагаме увеличение в средствата за програмата за независим живот, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

Приемането на бюджета, срещу който гласуваха главно съветниците от БСП, бе съпроводено от размяна на остри реплики между лидера на червените в СОС Калоян Паргов и кмета Йорданка Фандъкова. Социалистът обяви, че София е градът с най-мръсен въздух, снегът пак ни е изненадал и е затворил в леден капан крайните квартали, а машини чистят само пред тв камерите. Той призова кметът да отиде в крайните квартали, за да види планините от сняг. 

Аз живея в краен квартал, няма нужда да ми казвате да отида, а вие дадохте урок по манипулиране без никаква конкретика. Обидихте шофьорите, които работиха не само за да се снимат по телевизията, реагира Фандъкова. Много добре знам къде живеете, хора от вашия квартал ме питат кога ще се оправи районът и аз им отговарям "питайте кмета, тя живее тук", репликира Паргов. 

Той призова администрацията на Столична община да се напъне и да събере още данъци. Колежката му Милка Христова, която е и зам.-председател на СОС, се възпротиви, че приходният остатък в бюджета е станал известен на съветниците едва вчера на извънредно закрито заседание на финансовата комисия, а разпределянето на средствата от близо 100 млн. не е обсъдено в други комисии. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews