Прибира се първата група евакуирани от Судан българи

OFFNews 26 април 2023 в 08:08 865 1

Пътници от Судан слизат от военен самолет в базата на военновъздушните сили Елевсина, в западна Атина, Гърция, във вторник, 25 април 2023 г.

Снимка БТА/АП

Пътници от Судан слизат от военен самолет в базата на военновъздушните сили Елевсина, в западна Атина, Гърция, във вторник, 25 април 2023 г.

В България пристига първата група български граждани, които бяха евакуирани от Судан с помощта на други държави. Сънародниците ни ще пристигнат с полет от Берлин.

21 българи са били успешно евакуирани от африканската държава, в която на 15 април избухнаха боеве между въоръжените сили и и паравоенната група, известна като Сили за бърза подкрепа. Те не са всички наши сънародници там - в понеделник Министерството на външните работи съобщи, че 31 българи са поискали да бъдат евакуирани.

Какво се случва в Судан и защо то има значение за останалия свят

В дипломатическото ни ведомство действа кризисен щаб, който търси и предлага варианти за маршрути за безопасно извеждане на нашите сънародници.

България няма посолство в Судан и затова дипломатите ни от Кайро и Рияд помагат за евакуацията на всички български граждани, изявили желание да напуснат страната.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

стикс

26.04 2023 в 09:49

Всички са от смесени бракове.Нормален индивид не би живял в нещо като държава със десетки националности,вероизповедания и племена.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки