Президентът награди изявени спортисти

OFFNews Последна промяна на 17 май 2021 в 11:27 1229 0

Снимка БТА

Държавният глава Румен Радев отличи изявени български спортисти с Почетния знак на президента на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Отличията се връчват във връзка с Деня на българския спорт и юбилейни годишнини.

За изключителни заслуги в развитието на българския спорт, танцовото изкуство и патриотичното възпитание на младите хора в България бяха отличени известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева, олимпийският и световен шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин.

Президентът Радев отбеляза постиженията на отличените и безспорния им принос за развитие на българския спорт. Днес имаме удоволствието сред нас да бъдат хора, които неведнъж са ни карали да се чувстваме горди, че сме българи, и години наред разнасят славата на Родината ни по света, каза държавният глава. За тези постижения само висок професионализъм, денонощен труд, безбройни лишения, не стигат, трябва и голямо сърце и безпределна обич към България, каза президентът Радев. По думите му, едно общество има бъдеще, ако отдава дължимото на своите герои. Затова приемете днешните отличия като израз на дълбока признателност на цялото ни общество за това, което правите за България, добави президентът. Държавният глава каза, че като общество сме длъжници на нашите деца - като създадени до момента условия и възможности за масов спорт.

От името на наградените за отличията благодари Нешка Робева, която посочи, че приемат отличията като признание за значимостта на това, което правят. 17 май е обявен за ден на предизвикателството и българския спорт. Спортът е наша страст, съдба, лудост и радост, болка и гордост. Спортът, за съжаление, понякога е и нашето унижение, но и любов - неизмерна и необяснима, каза Робева. Това са причините да приемем предизвикателството да работим за него в България, добави тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови