Президентът на Македония стана „Доктор хонорис кауза“ на БАН

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2016 в 17:45 3486 4

Снимка bas.bg

Президентът на Македония проф. д-р Георге Иванов днес бе удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Българската академия на науките.

Тържествената церемония се състоя в Големия салон на БАН. Званието се присъжда за приноса му към правната наука, образованието, културата и обществения живот, както и за развитието на научния и културния диалог между учените от двете страни.

Считам, че удостояването на проф. Иванов с почетно звание „Доктор хонорис кауза“ на Българската академия на науките е чест за академичната ни общност, заяви председателят на БАН акад. Воденичаров.

Георге Иванов благодари за високата част и подчерта, че приема почетното звание и като признание за ползотворното сътрудничество между Българската академия на науките и Македонската академия на науките и изкуствата (МАНУ) и този пример трябва да бъде следван и от другите институции в двете държави.

Той изнесе лекция на тема „Миграцията и мигрантите: предизвикателствата пред третото хилядолетие“.

Георге Иванов анализира миграцията като явление и причините за бежанския поток в Европа.

Само науката може да подготви европейските институции за предизвикателствата на 21 век, изтъкна президентът на Македония.

Проф. д-р Георге Иванов е юрист, преподавател по право и политология в Скопския университет и четвърти президент на Република Македония от 2009 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

4

66

21.11 2016 в 22:33

БАН всъщност е МАН

Ха ха хааааааа

кърти !!! историк ли е !?!?

12329

2

Шопа

21.11 2016 в 18:01

Абе щом Стоичков е "Доктор хонорис кауза" ....