Президентът към строителния бизнес: С протести няма да върнете доверието на хората

OFFNews 12 декември 2018 в 16:23 4995 4

Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с Камарата на строителите в България, цитиран от Агенция „Фокус”.

Държавният глава добави, че обществените поръчки за значими проекти трябва да бъдат по-строго контролирани и и всеки лев да отива по предназначение.

„Проблемите, които ви вълнуват, вълнуват всички нас. За да ги решим по най-добрия начин, трябва да сме наясно, че в тези проблеми има трима важни участника. Първият е изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, вторият участник са собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми. Третият са подизпълнителите и хилядите работници строители, които съвсем съвестно изкарват прехраната си. Категорично заявявам, че работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават по-добро заплащане и по-добри условия на труд “, заяви президентът.

Радев добави, че Камарата на строителите е била една от първите организации, които приел в началото на своя мандат, защото е воден от убеждението, че дейността им е от огромно значение. Не можем да говорим за модерна държава без развита и съвременна инфраструктура, подчерта държавният глава.

„Българите от своя страна очакват да пътуват безопасно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират веднага след въвеждане в експлоатация, да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят“, подчерта президентът.

По думите му за решението на проблемите на строителния бранш, изключително важно значение има изпълнителната власт.

„Аз съм готов да изслушам всички ваши проблеми, виждания, визия за развитие на сектора и по най-добрия начин и да съдействам с всичко, което е в рамките на моята институция“, каза още президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

3

kokoten

12.12 2018 в 18:41

Много меко се е изказал президента за крадливата измет,наречена строители....като почне някой да им дърпа кокала скачат като ощипани....А ти,квазимодо,не се срамувай,те боклуците,срам нямат......

5300

2

квазимодо

12.12 2018 в 17:46

Все едно слушам Корнелия - защо Г-н Президент настройвате обществото срещу стройтелите. И вие като нея говорите от името на всички. Моля не ни внушавайте ,че всички мислят като вас.Политическото многоприказване на Корнела е с една единствена цел - да настрой обществото срещу правителството по всички начини и във всички области. Вие сте президент , започвам да мисля , че сбърках избора си и малко ме е срам от вас.