Превозвачите палят камион в знак на протест срещу пакета Макрон

OFFNews 04 април 2019 в 07:23 3470 1

Българският съюз на международните превозвачи ще изгори по обед тежкотоварен камион в Пловдив, като крайна мярка на протест срещу пакета "Мобилност".

Решението е било взето късно снощи от Управителния съвет на съюза откъдето обявиха, че то е част от протеста им срещу всички дискриминационни мерки в отиващия си вече Eвропарламент.

Символично демонстративното унищожаване на камиона, облепен с протестни лозунги срещу лобистката регулация, ще се извърши в европейската столица на културата за 2019 година - Пловдив. Към акцията с горенето ще се присъединят и десетки превозвачи от района и страната.

Нов протест на български превозвачи се очаква и в Брюксел. България засега губи битката срещу промените в правилата за превозите в Европа.

Пакетът „Мобилност” днес влиза за гласуване в пленарната зала, а българските евродепутати нямат твърде много ходове за действие. Те ще се опитат с процедурни хватки да не допуснат новите текстове да не стигнат до второ четене в средата на април, за да останат за следващия мандат на Европарламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12488

1

pironaga

04.04 2019 в 12:10

Късно бе хора, късно. Типично по нашенски, чакаме една глупост /макар, че за мен това не е глупост/ да бъде облечена в хартия, след което ревем и ще палим камиони. Да бяхте запалили тъпия парламент преди приемането на пакета макАрон :) Мрънкате не мрънкате, крайно време е да разберете, че дъмпинговите цени не трябва да са за сметка на заплатите на шофьорите.