Превозвачи излизат на протест, медици на палатки пред здравното министерство

OFFNews 27 април 2022 в 06:45 1676 2

протест, превозвачи

Снимка БТА/Красимир Кръстев

Протестиращи превозвачи във Варна, 27 април 2022 г.

Транспортният бранш излиза на национален протест днес. Пред Министерството на здравеопазването пък медици излизат на палатки, заради неизпълненото обещание за вдигане на заплатите в сектора. Ще протестират и специалистите и от центровете за спешна помощ по час на ден, в тяхна подкрепа ще се включат и лекарски асистенти и фелдшери. 

Автошествия се организират в редица точки от страната. В София протестът работещите в транспортния сектор ще започне пред парк „Враня”, а колоната от автобуси и камиони ще стигне до президентството. 

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства нa пл. „Кн. Александър I“, с изключение на автобусите и камионите на участниците в протеста и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“. От 08.00 часа до приключване на протеста се забранява движението и се разрешава паркирането на автобусите и камионите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно на бул. „Цариградско шосе“ в участъка между Околовръстен път и „7–ми километър“ (пътен възел с бул. „Христофор Колумб“) в посока Център, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти и без да се засягат спирките на градския транспорт, съобщи Столична община. 

Недоволството си ще изразят и международни и автобусни превозвачи от Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен и Смолян. 

Основните искания на транспортния бизнес са намаляване цените на горивата, да не се увеличават цените в тол-системата, както и да не се въвежда таксуване за второстепенните пътища.  Ако до 20 дни искания им не бъдат изпълнени, ще има нов национален протест на 18 май, който ще блокира движението по магистрали, гранични пунктове и автогари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

2

Име на профила

27.04 2022 в 10:36

Няма да се заяждам. Вместо това ще те попитам - как предлагаш да стане едното или другото? Също - кои точно заплати?
 
X

Да помогнем на украинските деца!