Преведоха парите за ваучерите на миньорите

OFFNews 11 октомври 2016 в 18:15 4309 0

Ръководството на „Въгледобив Бобов Дол“ ЕООД е изплатило парите за ваучерите за храна на миньорите, съобщиха от дружеството. 

Миньорите обявиха, че започват протест под земята. Сутринта в забоите са влезли 120 души, които са заявили, че няма да излязат след завършването на смяната им. Според синдикатите основните искания на недоволните са свързани с намалените с около 22-23 процента трудови възнаграждения от август насам и с неполучени ваучери за храна от март досега.

Ръководството на мини "Бобов дол" е провело разговор с представители на КНСБ и КТ "Подкрепа" по повод протеста на миньорите. 

На срещата е взето решение за създаване на работна група, която ежеседмично да обсъжда проблемните въпроси във „Въгледобив Бобов дол“ и да подготви работна програма за запазване на трайните работни места на работниците и служителите.

Предвид направените санкции, ще се направи преизчисление на работните заплати съобразно добива за август и септември съгласно утвърдения режимен план на рудник “Бабино“ и съгласно вътрешните правила за формиране на ФРЗ на Предприятието за доуточняване на дължими суми за заплати. В случай, че е необходимо доплащане на работни заплати, същите ще бъдат изплатени съгласно сроковете, предвидени в трудовите договори, посочиха от дружеството.

Днес е изплатена сума в размер на 62 369 лв. за ваучери за храна. Последващото им издължаване ще се случи по предварително изготвен погасителен план. 

Гарантирани са реално изработените трудови възнаграждения, съгласно утвърдените вътрешни правила за работна заплата на Предприятието, на всички работници, оставащи на работа до окончателното затваряне на рудник „Бабино“, посочиха оттам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!