Преструктурират дирекции в Агенцията по заетостта

OFFNews 11 май 2023 в 15:05 1943 1

трудова борса

Снимка Агенция по заетостта

Целта е да се прецизират функциите на административните звена

Служебното правителство одобри нов Устройствен правилник на Агенция по заетостта, като ще бъдат преструктурирани дирекции, но без да се освобождават или назначават служители, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Целта е да се прецизират функциите на административните звена и да бъдат приведени в съответствие с действащата нормативна уредба, да се подобри координацията между структурни звена и да се оптимизира администрацията. 

Новият Устройствен правилник на Агенцията по заетостта предвижда промени в организационна структура, които ще доведат до по-добра ефективност на административните процеси. Измененията са заради новите функции на Агенцията.

Настоящата структурата и функционалните характеристики на отделни административни звена водят до затруднения в оперативното изпълнение на задачите на Агенцията по заетостта и заради това се предлага нова структура на дирекциите в общата и специализираната администрация на агенцията.

Ефективното изпълнение на задълженията на служителите в преструктурираните дирекции ще бъде осигурено чрез преразпределение на числеността на администрацията в рамките на общата щатна численост на агенцията, обясняват от МС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1020

1

Milencho

16.05 2023 в 19:52

Е добре де, онзи комуняга Смилката няма ли да го махнат? Той е от Кюстендил и е червен до мозъка на костите си, даже в ДНК-то му има следи от БКП и БСП!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки