Преподаватели на нобелови лауреати и президенти идват у нас

ОFFNews 23 септември 2015 в 18:09 3490 1

Възпитатели на нобелови лауреати, президенти, модни дизайнери и индустриални лидери идват в България за безплатното университетско изложение „Европейско образование 2015“.

На 26-ти и 27-ми септември изложението в София ще е в х-л "Маринела" (Кемпински) от 11:00 до 17:00 часа; на 29-ти септември в х-л "Новотел“, Пловдив, от 10:00 до 17:00 часа и на 30 септември - в х-л "България“, Бургас, от 11:00 до 18:00 часа. За участие е необходима единствено предварителна регистрация на сайта на организаторите от ЕДЛАНТА, но записването може да се направи и на място.
 
Тази година се наблюдава повишен интерес от престижни университети и световни лидери в областта на науката, бизнеса, модата, туризма, инженерството, архитектурата и др. За първи път ще бъдат представени у нас и нестандартни специалности, като „Добив на нефт“, „Авио мениджмънт“, „Компютърна анимация“, "Нанотехнологии", "Кибернетика" и др., които звучат непознато у нас, но през последните години търсенето им е повишено в цял свят.

На „Европейско образование 2105“ ще има представители на над 55 водещи университета от Великобритания, Германия, Дания, Холандия, Франция, Италия и Швейцария и България, които предлагат повече от 5000 бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности.

По време на събитията в трите града ще има съпътстваща програма от презентации и семинари като например: семинар за писане на добро мотивационно есе, семинар за родители и възможностите за финансиране на образованието, семинар за подготовка на ефективно портфолио, презентация на Германската служба за академичен обмен (DAAD) за финансиране на обучение в Германия, предимствата на т.нар. метод на обучение "problem-based-learning" (базирано на теория и конкретна стратегия и практика) и мн.др. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови