Предложения за нови детски градини в София през 6 месеца

OFFNews 10 ноември 2020 в 14:02 1151 0

Програмата за строителство на детски градини 2021-2023 г. ще се актуализира на всеки 6 месеца.

Това реши на днешното си заседание комисията по образование и култура към СОС. Ресорният зам.-кмет доц. Тодор Чобанов обясни, че разкриването на възможности за строителство на нови детски градини и разширение на съществуващи сгради е динамичен процес и при наличие на проектни предложения от страна на районните кметове, те ще бъдат допълвани в основната програма.

Три нови предложения вече са постъпили от кметовете на районите „Студентски“ и „Изгрев“, като две от тях ще бъдат включени още в изпълнението на програмата за догодина.

Документът за строителство на нови детски градини и ясли ще бъде разгледан от Столичния общински съвет на предстоящото заседание в четвъртък. В доклада на заместник-кметовете по образование, финанси и строителство, е записано, че със строителството на нови сгради и реконструкцията на съществуващи, до три години ще бъдат разкрити близо 6000 нови места. 

Основната цел е осигуряване на места за всички деца от 3 до 6 години, както и чувствително разширение на местата в яслените групи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови