Quantcast

"Предателят" на Левски оневинен напълно

Александра Маркарян Последна промяна на 30 декември 2011 в 16:27 3675 2

Сергей Игнатов, министър на образованието Снимка: БГНЕС

Уволненият заради изтичането на темата за матурата по литература през 2010 година образователен експерт Асен Петров е напълно оневинен. Заповедта за дисциплинарното му уволнение на образователния министър проф. Сергей Игнатов беше отменена от тричленен състав на Върховния административен съд на 18 юли 2011 г., а решението му бе потвърдено от петчленен състав на съда вчера.

Решението от 29 декември 2011 година е окончателно и не подлежи на обжалване. Председател на съдебния състав е Галина Солакова, а членовете са Александър Еленков, Атанаска Дишева, Тодор Тодоров и Николай Гунчев. Министерството е осъдено да плати 650 лева на Петров, които са разноски за касационното производство. Към тях ще бъдат прибавени и още 1300 лева, които тричленният състав на ВАС постанови МОМН да плати. Така общата сума става 1950 лева. Асен Петров трябва да бъде възстановен като държавен експерт в отдел "Достъп до образование" в дирекция "Достъп до образование и подкрепа на развитието" с ранг ІV старши. Той беше обвинен за изтичането на падналата се на изпита на 14 май 2010 година тема: "Силата на словото в одата "Левски" на Иван Вазов". Информацията за това, че един от изпитните варианти за тема е върху одата "Левски" изтече на 13 май 2010 година в интернет форума BGHELP.net. Проверка на OFFNews.bg ден след обявяването на решението на петчленния състав на ВАС показа, че Виж още за:

Още от Общество

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.12 2011 в 14:42

Изтриване на записите от споменатия форум лесно може да се установи чрез ровене в логовете. Що се отнася до онлайн доказателствата - по-рядко има пълно прикриване на следите и по-често - некадърни или нежелаещи да стигнат истината разследващи.

30.12 2011 в 17:22

Ех, трябвало е спешно виновен, да не се разбере, кой е наистина... Колко ли и от другите "виновни" са толкова виновни? -:)