Празнуваме 1 юни - Международен ден на детето

OFFNews 01 юни 2020 в 07:30 2366 0

Днес е 1 юни - Международен ден на детето.

Отбелязва се от 1925 г. с решение на Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда в Женева (Швейцария). Веднага след това започва празнуването му в България на 8 май под патронажа на княгиния Евдокия и по-късно на съпругата на Борис III. 

По повод празника днес Зоологическата градина в София ще е с безплатен вход. Наред със старите обитатели на зоопарка, посетителите ще могат видят и новите - двойка бели бенгалски тигри, както и новородените по време на извънредното положение животни. Софийският зоопарк ще е отворен от 9 до 18 часа, при спазване на всички противоепидемични мерки.

Днес отваря врати и Музикалният театър в София. От 11 ч. ще се играе спектакълът "Да целунеш принцеса", а входът е свободен. Университетският театър на Нов български университет ще отбележи празника с 3-дневен онлайн маратон. Началото е в 11 ч. с постановката "Тошко Африкански" по Ангел Каралийчев. По същото време в център "Сити марк" ще се играе онлайн постановката "Моят свят", в която главен герой е един клоун. За първи път след дълго време врати ще отвори и детският научен център "Музейко".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови