Правителството пробва да затрудни допълнителна военната помощ за Украйна

OFFNews 04 януари 2023 в 16:51 2754 3

Гълъб Донев

Снимка БГНЕС Архив

Премиерът Гълъб Донев.

Служебният кабинет на Гълъб Донев иска всяка последваща военна помощ за Украйна да се изпраща само след одобрението на Народното събрание. Министерският съвет предложи за ратификация от парламента такава промяна в споразумението с Киев.

Това на практика би затруднило изпращането на всяка следваща военна помощ за ВСУ. Затова и вероятно промяната, за която настоява назначеното от президента Румен Радев правителство, няма да мине.

Документът, подписан на 5 декември 2022 г. между Министерството на отбраната на България и Министерство на отбраната на Украйна регламентира предоставянето на въоръжение, техника и боеприпаси на украинската страна да се извършва с решения на правителството. Сега от кабинета настояват да има допълнителни споразумения, които да се ратифицират от Народното събрание.

Предложението на правителството на Радев да се разграничи от военната помощ за Украйна не е изненадваща. Държавният глава многократно декларира, че е против изпращането на наши оръжия за Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

04.01 2023 в 18:02

Гугутката има поръчение да изпълнява, какво си мислите вие!

-1395

1

AlexT

04.01 2023 в 16:57

Ilian Vassilev
3 ч. •
По руски данни през месец декември 2022 България изпреварва дори Турция по внос на руски суров нефт по море, и застава на трето място, след Индия и Китай. Толкова за неутралността от конфликта.
Да ви е ясно - България е третата страна в света, след Китай и Индия, по финансиране на войната на Путин в Украйна.
Машаллах на Румен Радев - истински борец за мир.
Дерогацията като маска на прокремълските сили.""

И КЪДЕ остана новият закон за ‘’Особеният пртедставител на държавата..” ., който ПРИ НУЖДА / кой знае ,кога :) / , ще бъде монтиран да СЛЕДИ и КОНТРОЛИРА ЛУКойл !? Къде е ? :) .. А , Ивайло , ‘Да България” , ..КЪДЕ е ??.. Не разбрахте ли, че БЕЗ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ / изкупуване обратно / , НИЩО няма да стане !? Колко месеца , още ? …:) И само за НАС и износ САМО за Украйна е производството на бензин , нафта и др . ..:)) Както беше ЗАБРАНАТА !? ..::).. Никой , вече , в Европа , НЕ купува руски нефт !! Да се знае ..
 
X

Подкастът на OFFNews