Правителственият самолет ще прибере нова част от българите в Израел

OFFNews 13 октомври 2023 в 18:22 757 0

самолет

Снимка iStock

Правителственият Еърбъс лети към Тел Авив.

Правителственият самолет Еърбъс лети за Тел Авив и ще се върне в София още тази вечер с български граждани на борда, съобщиха от МВнР и транспортното министерство.

Предварително предвиденият чартърен полет на частна компания за 13 октомври не бе осъществен поради обективна невъзможност да получи необходимите разрешителни за осъществяване на полета, обясняват от Външно.

Българските граждани, които се бяха записали за чартърния полет тази вечер от Тел Авив за България, през подадения от МВнР имейл [email protected], ще могат да пътуват с правителствения самолет, като заплатените от тях средства ще им бъдат възстановени в пълен размер и своевременно, уточниха от ведомствата.

Правителственият самолет остава в готовност за осъществяване на следващ полет, за да бъдат превозени към България и оставащите български граждани в нужда - семейства с малки деца и хора, които в момента се намират в най-застрашените райони в Израел.

В посолството на България в Тел Авив работят два телефона за спешна връзка, с които гражданите могат да се свързват денонощно.

+ 972 54 764 0089

+ 972 54 595 4379

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected] , както и на Ситуационния център в МВнР на имейл: [email protected] и на телефони:

+359 2 948 24 04

+359 2 971 38 56

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!