Ексклузивно Кирил Петков: България експулсира 70 руски дипломати (допълнена)

Позиция на заведенията: Веднага отваряйте дискотеките и моловете! И стига глупости

OFFNews Последна промяна на 15 декември 2020 в 20:14 13008 3

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха с обща позиция, в която настояват за незабавно отваряне на "всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и молове".

Двете браншови организации твърдят, че "не заведенията са виновни за разпространението на вируса" и "фактите вече говорят повече от всички останали глупости".

Публикуваме експресивната позиция на двете организации без редакторска и коректорска намеса:

"Наближава датата 21 декември. Заветната дата, на която заведенията, фитнесите и моловете трябва да бъдат отворени. Единствените, които поеха тежестта и финансовите негативи от страна на бизнеса за справяне с пандемията. Нощните клубове са затворени повече от месец, а общо през годината вече 150 дни. Това е почти половин година, в които те не могат да упражняват правото си на труд. Ресторантите са затворени от 20 дни и общо през годината трети месец. Какво се промени? Както знаете, браншовите организации следят отблизо всичко, което влияе пряко на нашия сектор. Ето какви са фактите и как се промени заболеваемостта след последните противепидемични мерки:

26 октомври: Заповед за затваряне на всички нощни клубове в страната. Към тази дата, случаите на Covid-19 в национален мащаб са 2243 нови случая от 7659 теста или близо 30% положителни тестове.

27 ноември, петък: Заповед за затваряне на всички заведения, молове и фитнеси. Данни за разпространението на Covid-19: 3327 нови случаи от 9179 теста или 36,2%, положителни проби, 6647 в лечебни заведения, 1865 излекувани, 151 починали.

11-и декември, петък: 3097 нови случаи от 8587 теста, 36,1% положителни проби, 7151 в лечебни заведения, 4290 излекувани, 157 починали.

КАКВО СЕ ПРОМЕНИ? Отговорът е: НИЩО!

С днешна дата, 15 декември, единствената правилна позиция, която Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България можем да приемем е:

Незабавно отваряне на всички затворени със заповед на министъра на здравеопазването бизнеси и обявяване на правилата, при които ще работят. Не на 21 декември! Сега! Обявяване на взетите решения като неефективни, грешни и въвеждане на мораториум за дискриминационни забрани за извършване на труд на само една част от бизнеса. Забрани за работа да се въвеждат само и единствено за всички сектори, които не обхващат стоките от първа необходимост.

Настояваме за отмяна на забраната за работа на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и молове! И искаме да знаем при какви правила нашите клиенти ще могат да посрещнат Нова година.

Чл.48 от Конституцията на Република България: Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.

Последните дни бяха достатъчно добро доказателство, че не заведенията са виновни за разпространението на вируса! Това, което всички се опитвахте да ни убедите и с всички сили настройвахте общественото мнение срещу нас! Фактите, обаче, вече говорят повече от всички останали глупости, които вие изрекохте и направихте! А когато фактите говорят и ЩАБЪТ мълчи!!!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

3

Alexander Alexandrov

16.12 2020 в 09:51

Изключително нагла позиция на асоциацията на заведенията.

Смятам да разбере кои заведения са я подписали и да не стъпя повече в тях.

Рано или късно ще разберат, че ще изгубят повече клиенти с такива безотговорни позиции, защото много от клиентите спазват мерки и реагират негативно на такива малоумия.

4164

2

Egocentric Eccentric

15.12 2020 в 22:11

Еми като им намалиш ДДС-то естествено, че ще искат да бачкат на максимум, вместо да стоят затворени.

И съответно ще разпространяват алтернативни факти в полза на отварянето, щото всеки вярва, в к'вото му изнася.

3012

1

Non Serviam

15.12 2020 в 20:31

Вместо да искат адекватни мерки за компенсация некадърниците искат да командват в държавата. Естествено най-виновен е неадекватният премиер, който си мисли, че както обикновено може да шикалкави, ослушва, противопоставя и всеки път да хвърля пасивите в чужда пазва! Не и този път, не и когато всеки ден умират стотици наши сънародници!