Quantcast

Пожарникари трогнаха хиляди, като помогнаха на старци в студа

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2017 в 11:20 9331 1

Снимка Елица Къдрева

Човечен жест на пожарникари, стояли час в студа, за да помогнат на нуждаещи се възрастни хора, трогна хиляди хора в социалните мрежи. Разказът на очевидец обиколи Фейсбук за броени дни. Пожарникарите не са действали по сигнал, забелязали случайно нуждаещите се.

Докосната от случилото се, на 7 януари Елица Къдрева пише в своя профил:

Ще ви разкажа, какво видях току що от прозореца ми.

Един дядо и две баби минаваха по тротоара и мъкнеха с тях количка с доста голяма чанта. Не знам дали са неразумни или не са имали избор, за да излязат в тоя кучешки студ, но както и да е. В един момент дядото падна, бабите се опитаха да му помагнат, за да го вдигнат, но без успех. Може би му прилоша, не знам. Тъкмо се чудех какво да предприемем, обаче не се наложи. В този момент мина пожарна кола и едната баба и помаха. В първия момент си помислих, че просто ще отминат, но грешах. Спряха колата и веднага изкочиха 5-6 момчета. Отидоха при дядото и бабите, попитаха ги нещо, веднага върнаха колата назад и ги качиха в пожарната на ръце, като ги пренесоха като малки деца. След това останаха навън в този вятър и студ близо 1 час, защото в колата нямаше място за всички, докато най-накрая дойде линейката. Пренесоха отново дядото на ръце до носилката и помогнаха и на бабите да се качат. Не си тръгнаха, докато линейката не потегли.
Тази случка многа ме развълнува и дори се разплаках, защото в последно време някак си свикнахме да устояваме на лошото и дори да не ни прави впечатление, но честно казано на доброто не издържах. На тези момчета искам да кажа само благодаря, че ми показахте, че все още има добри хора.

Много хора споделиха историята в профилите си. Голяма част от тях благодарят на униформените. Други коментират, че е тъжно каква рядкост са такива жестове в ежедневието.

Авторката на разказа не споменава къде се случва той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10344

1

Nibble

09.01 2017 в 11:46

Браво.... "герои"!!! Да се наградят. Също и полицаите...., че са полицай. Също "чистещите" пътищата.... щото това им е работата. И разбира се теляците..... щото влизат голи в банята....."Герои"....