Пожарникари извадиха стадо крави и телета от водоем (снимки)

OFFNews Последна промяна на 19 септември 2018 в 19:43 1413 0

Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското село Момина Клисура, извадиха стадо крави и телета, паднали във водоем.

Сигнал за случилото се бил получен днес по обед в дежурния център на пожарната в Пазарджик.

По първоначални данни стадо животни попаднали във водите на водоем - изравнител на територията на беловското село Момина Клисура.

Незабавно към мястото потеглил екип от трима огнеборци от РСПБЗН-Белово. Пристигайки, те установили, че общо 12 животни са във водите на хидросъоръжението. По това време дълбочината му била 4-5 метра.

Кравите и телетата успели да напуснат местообитанието си заради неизправност на електронния пастир. Привлечени от водата заради високите температури, те се спуснали по стръмните и хлъзгави бетонни стени на изравнителя и попаднали във водата.

На помощ на колегите си от Белово пристигнали и пожарникари от Пазарджик, оборудвани с лодка и въжета.

Междувременно било уведомено териториалното подразделение на „Напоителни системи” за изпускане на водата за намаляване на нивото ѝ.

Двата екипа огнеборци, съвместно с местните хора, започнали спасителната операция. Те успели да извадят едно по едно общо 11 животни. Само едно малко теле е било открито удавено в централната част на съоръжението.