Повече студенти по металургия ще са освободени от такси за обучение

OFFNews 17 август 2022 в 15:58 1104 0

Заварчик

Снимка Pixabay

Заварчик

Повече студенти по специалност металургия ще бъдат освободени от такси за обучение през академичната 2022/2023 г., реши правителството. Към вече одобрения през миналата година списък със защитени специалности се добавя и професионално направление „Металургия“ за образователна степен „магистър“ след придобита степен „бакалавър“. Обучението по това професионално направление се предлага от Химикотехнологичния и металургичен университет в София.

Сред вече одобрените специалности са металургия - образователна степен „бакалавър“, хидростроителство, корабостроене и морска техника, арменистика и кавказология, иранистика, румънска филология, хебраистика, хидростроителство, корабостроене и морска техника и др.

Освобождаването от заплащане на такси за обучение на студентите в специалност „Металургия“ за образователна степен „магистър“ след придобита степен „бакалавър“ ще допринесе за подготовката на висококвалифицирани специалисти за нуждите на този стопански отрасъл, който страда от недостиг на кадри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!