Потенциално опасно време в 18 области заради вятър

OFFNews 12 януари 2016 в 07:54 2454 0

Снимка Flickr/Rudolf Vlček

Жълт код (потенциално опасно време) заради силен югозападен вятър е обявен от НИМХ-БАН в 18 от 28-те области на страната за днес.

Те са: Монтана, Враца, София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Вятърът ще е със скорост 15-20 м/сек, възможни са пулсации и над 20 м/сек.

Около и след обяд с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад през страната бързо ще премине атмосферен фронт, по който на много места ще превали дъжд. Привечер облачността отново ще се разкъса и намалее. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 15°.

Над планините ще е със значителна облачност. Ще превали дъжд, а над 2000 метра – сняг. Ще духа силен, по високите части и бурен югозападен вятър, който ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 4°.

По Черноморието облачността ще е променлива, около и след обяд на много места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от югозапад, който през деня ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са между 13° и 18°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 6°-8°.

Валежи от сняг се очакват в края на седмицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !