Посолството на Израел зарадва младежи в неравностойно положение за новата учебна година

OFFNews 14 септември 2021 в 14:56 881 0

На 13 септември, дни преди началото на новата учебна година, Посолството на Израел в София дари средства на Фондация „Светлина за живот“, която подпомага хора с тежки физически увреждания и техните семейства.

Благотворителната инициатива се реализира чрез събитие, специално подготвено за децата на родители в неравностойно положение, които отрано са поели сериозни отговорности, непознати за повечето им връстници – да се грижат за болните си близки и за ежедневните нужди на семейството.

Веред Елрон, културно аташе на дипломатическата мисия, връчи дарението на Мария Терзиева, директор на Фондация „Светлина за живот“ и отбеляза, че благотворителността е една от най-важните каузи на Посолството на Израел в София, чрез която дългогодишното приятелство между израелския и българския народ намира своето реално изражение.

Събитието под надслов „Пазаруваме заедно“ даде възможност на 25 младежи да си изберат дрехи, обувки и принадлежности, които ще са им полезни за училищни и извънкласни дейности, както и за практикуване на любимите им спортни активности. В пазаруването като едно забавно и полезно занимание се включиха представители на Посолството на Израел в София, както и доброволци от фондация „Светлина за живот“.

Средствата, дарени на фондация „Светлина за живот“ за инициативата „Пазаруваме заедно“, са предоставени от израелски и български компании – Панхим ООД, SBTech глобъл лимитед, Fuse Media BG, Kontrax, Cama Mia, Minene, Beauty Show, Zielinski & Rozen, Ishy Bakery, Националния превозвач EL Al, Nu Boyana Film Studios, Sano-Bruno’s Enterprises Ltd., Делта Текстил България ЕООД, Vittorio Positano Business Center, Организация Приятели на Израел в България - Негев, Casyopea.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови