Последно сбогом, Краси!

Шумен изпрати с полицейски сирени големия журналист

Редакцията на OFFNews 07 септември 2023 в 14:39 11185 1

Красимир Крумов
Красимир Крумов

Днес изпратихме нашия колега Красимир Крумов. Да се простят с него на гробищата в Шумен дойдоха много приятели, колеги и близки хора.

Краси си отиде внезапно на 5 септември.

Той беше прекрасен колега, когото много обичахме. Знаем, че ще липсва и на читателите. Защото никой друг не може толкова подробно, компетентно и със съпричастност да следи новините от Украйна. Защото малко могат с такова детско любопитство да търсят истината. Защото много малко останаха журналистите, които могат да разбиват заключени врати. И съвсем малко тези, които да пишат толкова красиво като него.

Редакцията поднася съболезнования на семейството му, на дъщерята Агата, на съпругата му Дорота, на майка му Лилия, на баща му Александър.

Последно сбогом, Краси!

В родния си Шумен Краси бе изпратен и с полицейски сирени. Те прозвучаха в негова памет преди началото на специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Служителите на реда, чиято работа той отразяваше през годините, го почетоха с едноминутно мълчание.

"През над 30-годишната си журналистическа практика Краси е отразявал стотици пъти дейността на полицаи и пожарникари от областта. Бил е и доста критичен и емоционален, но винаги обективен. Посочвал ни е и грешки и неточности, но сме му били благодарни. Разказвал е такива човешки истории като „Полицайка пее песни на бебе“, „ Ода за Зила“, за хора, попаднали в беда. Истории, писани от неговото „перо“, както само той си го може – уникално, неповторимо, най-вече по човешки. Разкази, които обикновено като четеш, заплакваш.

Няма да забравим как изобличаваше мулета на телефонни измамници, как се съгласи да „работи“ като муле, за да съдейства с каквото може да бъдат установени и как ходеше до адресите на хората, за да им разкаже че не трябва да вярват на непознати. Няма да забравим никога каузите, в които участваше лично и даваше всичко от себе си за правдата. Няма да те забравим, Краси!", пише пресцентърът на ОД МВР-Шумен.

Поклон пред паметта му!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки