Последен летен слънчев ден, есента идва с дъжд и хладно време

offnews 18 септември 2016 в 06:00 5194 1

Слънчево, с температури до 32 градуса ще е времето днес, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките. Около и след обяд, главно над Източна България и планините, ще има временни увеличения на облачността, която до вечерта ще обхване цялата страна.

На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури ще са между 15° и 20°, а максималните – от 27° до 32°.

Над планините в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. По-късно през деня облачността ще се увеличи и на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието сутринта ще бъде предимно слънчево. По-късно през деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места краткотрайно ще превали и прегърми. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Следващата седмица, в която настъпва и астрономическата есен (22 септември, 17:21 ч.), ще започне с дъжд, а валежите ще продължат до петък включително. Температурите ще се понижават. В понеделник средната максимална ще е 25, а в петък тя няма да превиши 18 градуса. В събота валежите ще спрат, а температурите ще започнат да се повишават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови