Посланик Рубин иска да доведе Тръмп в България

OFFNews 02 март 2017 в 15:05 6661 8

Всеки ден работя и ще продължавам да работя да посрещнем президента Доналд Тръмп в България. Това заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин на форума "Перспективи пред българо-американските икономически отношения”, организирана от Американската търговска камара.

Така той отговори на въпрос на президента на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси за това дали е възможна подобна визита.

"Не мога да го обещая, защото ако обещая, може и да не мога да изпълня обещанието си. Мога само да работя в тази посока и ще се постарая. Тази цел е много важна", посочи той.

Според Рубин за него най-важният приоритет, е създаването на работни места.

"Личната ми гледна точка е, че България се справя много добре във всички останали отношения с изключение на това. Трябва да намерим начин да способстваме за по-добър икономически растеж. Тези времена на предизвикателства и кризи са времена, и на възможностите за двустранните ни отношения”, обясни посланикът.

"Искам да подчертая, че ангажиментът на САЩ към взаимоотношенията с България е основополагащ и остава непроменен през годините. Даже е по-силно действащ, отколкото в миналото", заяви Рубин. 

Според него американските компании, които инвестират в България милиони долари в различни центрове за обслужване на общността, за образование, здравеопазване, околна среда, показват един модел, който можел да послужи за пример.

Ерик Рубин благодари на Американската търговска камара за положените усилия за подкрепата за растеж, за просперитет и за създаването на работни места. 

"Нашето общество споделя същите ценности и цели, включително сигурност, мир, просперитет, свобода, демокрация. Ние сме тук, нашите взаимоотношения с вас са от основно значение и това означава действителен ангажимент и инвестиции", заяви посланик Рубин. 

Междувременно на сайта на американското посолство в София бе публикувано поздравление от държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън по случай утрешния национален празник на България.

"От името на президента на САЩ Доналд Тръмп и американския народ поздравявам всички българи по повод националния празник - 3-ти март.

България е наш съюзник в НАТО и близък партньор, и САЩ се гордеят с трайното сътрудничество на нашите страни. Нашите взаимоотношения са здрави и ние ще продължим да работим заедно за икономически растеж чрез увеличаване на търговията и инвестициите, за подобряване на безопасността и сигурността на всички наши граждани, както и за връзките между българския и американския народ чрез образователни и културни обменни програми.

Съединените щати очакват с надежда дълги години на дълбоко приятелство и партньорство с България", пише Тилърсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

9

torbalancho

02.03 2017 в 20:22

Американцете ги уважавам, много силна нация са, в това няма спор..

Но също така доказаха че не може да им се вярва!!

63994

3

Red or Dead

02.03 2017 в 16:12

А Тръмп........ЗНАЕ ЛИ!?!?!

29216

2

Лопе де Вега

02.03 2017 в 15:26

Изи, дай го по-така. Он още не е тръгнАл. Я дойде, я не. Тепърва има да въвежда ред в страната си и малко в Иран.

Поздрав!

Ей, ама той щял да пести от парите за разните педалски организации! Ами сега?

29585

1

Izalina

02.03 2017 в 15:21

Европейско Тръмп Общество - София ликува :)