Порой потопи Варна за пореден път

OFFNews 21 юни 2020 в 18:20 6567 3

За пореден път в рамките на няколко дни морската столица Варна е под вода след пороен дъжд. Днес на телефона на общината са получени 10 сигнала за наводнени пътни участъци. Движението по улиците пак стана невъзможно.

Повечето наводнени улици са от квартал "Виница", където капаците на шахтите са избити от водата и пътищата заприличаха на плавателни реки. Водата е навлязла в приземен етаж на къща на бул."Цар Борис III", екипи отводняват района.

Същата е ситуацията и до Мебелната палата, а на пътното платно в квартал "Чайка" се е отворила дупка.

Наводнени участъци и затруднено движение има и в района на булевард "Република", съобщи БНР.

9 литра на квадратен метър е падналото количество за около час над града, измерено в района на Морската градина, информират от НИМХ-Филиал Варна.

По информация на дежурния синоптик обаче в кварталите на Варна - "Младост", "Владиславово" и "Виница", падналото количество дъжд е много по-голямо, но там метеоролозите нямат измервателна станция.

Преди няколко дни преминаването по някои от булевардите в града бе почти невъзможно заради големите количества дъжд, които се изляха там. По бул. „Цар Освободител“ в района на магазин „Метро“ движението бе силно затруднено. Още по-сериозно бе положението в малките улици, където освен реки от дъждовна вода имаше и огромни локви. Кофите за боклук плуваха по ул. „Цариброд“ в района на жп гарата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

3

tough

22.06 2020 в 07:36

И то кръговото май от злато и диаманти са го правили, доколкото е вярна цената.

12182

2

sawall

21.06 2020 в 21:35

Портних, къде си бре? В тоя град правено ли е нещо изобщо последните 2-3 години освен едно кръгово (протече на втория ден) и дето с ТиМ си разделихте едни пари?

23293

1

Стефан

21.06 2020 в 20:46

И кфоо?
Важното е да се връткат въртолетчетата, да се търкалят жипчетата, и да имаме ноо успешни кметчета, ръзиъш ли!
А че още преди тях потоп - Путин и БСП са виновни:)))