Поп певец използва кампанията за донорството, за да популяризира новия си клип

OFFNews 19 ноември 2019 в 16:42 4031 1

Снимка БНР

Изпълнителят Явор Велчев-Яви промотира клипа си към песента „Частица от теб“ като част от кампанията „Да! За живот“ в подкрепа на донорството и трансплантациите. Организаторите й обаче не знаят.

"В момента сме в комуникация с Министерството на здравеопазването, Изпълнителната агенция по медицински надзор и Нов български университет. Тези институции са организатори на кампанията "Да! За живот!", която е свързана с насърчаване на донорството. Това е нещо изключително важно, защото "частица от нас" може да помогне на някой да се върне към живота", каза изпълнителят в студиото на Bulgaria ON AIR тази сутрин.

Песента се върти от няколко дни в публичното пространство, а авторът й обвързва създаването на „парчето“ с националната кампания за донорството.

Той твърди, че песента е отговор на собственото му силно желание да подпомогне Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията, и уверява, че има подкрепата на Министерството на здравеопазването.

От здравното ведомство обаче коментираха, че Явор Велчев-Яви не е част от кампанията: "МЗ и респективно Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията, няма отношение нито към песента, нито към нейния автор".

По време на въпросното си телевизионното участие певецът разказва, че бил „поразен от едно от изображенията“ в изложбата на кампанията край НДК. И понеже песента вече била готова, решил да се свърже с организаторите на кампанията.

„Музиката е само и единствено мисия и медиум, за да се стига до аудиторията и да се отправят послания", твърди Яви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови