Половината седмокласници – активни пушачи

Виктория Викторова 21 април 2012 в 13:14 2069 1

Снимка http://www.fastcompany.com/

Повече от половината седмокласници вече са активни пушачи, а част от българчетата палят първата си цигара едва на 7-годишна възраст.

За това сигнализира вчера д-р Гергана Кешанова от коалиция ,,Без тютюнев дим” през първия ден на фестивала на образованието. Лекарката обясни, че за жалост българските младежи не се стряскат от черните статистики за вредата от цигарите, а цигарите все така са мода за тях. Сред добрите новини от фестивала, състоящ се пред НДК в София, е, че там всеки посетител може да измери еластичността на белия си дроб на специалния здравен щанд, зад който стоят лекари и ученици доброволци.

,,Опитваме се да мотивираме младите хора да се замислят за здравето си. Пушенето не е на мода в западните страни, но както в много други отношения, ние изоставаме от тази тенденция”, отбеляза д-р Кешанова. В момента вторият ден на фестивала тече с пълна сила, като метеорологичните условия не представляват каквато и да е спънка за организаторите, които са уредили много музика и разнообразни и привлекателни за всеки минувач щандове и услуги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews