Полицията в София ще дебне за партита на 8 декември

София продължава да е в червената зона по заболеваемост

OFFNews Последна промяна на 07 декември 2020 в 16:42 1371 0

Снимка БТА/Христо Касабов

София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни. Това съобщи във профила си във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. "Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с COVID остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение", посочва тя.

Заради утрешния студентски празник Столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания, съобщава Фандъкова. Създадена е и организация проверки на големите търговски обекти по три пъти дневно. "Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни", допълва кметът.

Днес са доставени първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с COVID отделения, обясни Фандъкова. 

Столична община ще се включи активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната РЗИ, уверява също Йорданка Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови