Полицията в Сливен издирва 63-годишна жена

Близките ѝ подозират, че става въпрос за финансова измама

OFFNews 01 февруари 2024 в 10:31 1732 0

Изчезнала жена от Сливен

Снимка Екранна снимка

Изчезналата 63-годишна жена от Сливен

Полицията в Сливен издирва 63-годишна жена, изчезнала от дома си преди седмица, предаде bTV. Близките ѝ подозират, че жената е жертва на финансова измама по интернет.

Синът ѝ Димитър Киров разказва, че майка му е излязла в петък на 26 януари около 10 часа сутринта. По думите му жената е излязла е набързо, защото не е взимала лични документи и банкови карти.

"Излязла е с късо яке, черен клин и спортни обувки. Взела е със себе си около 1000 паунда и е излязла набързо. Предполагаме, че е имало измама“, каза той.

Димитър споделя, че в последните две години някой се е свързал с нея по електронна поща. Казвали са ѝ, че има наследства. Фамилията ѝ съвпадала с тази на хора от Турция или Близкия изток, като са я карали да превежда пари.

"Превеждала е няколко пъти пари. Не знаем по какви сметки. Регистрират се като адвокатски кантори, които "посредничат" за прехвърлянето на имоти. На мен ми прави впечатление, че измамниците се свързват с хора, които са над 50-годишна възраст, които вярват. За нас е измама, но за възрастните хора изглежда като истина", добави той. 

Близките на изчезналата 63-годишна жена молят за помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика