Полицията на крак, очакват се тапи в центъра на София заради мача ЦСКА-Левски

OFFNews 17 април 2023 в 08:09 3194 0

Национален стадион

Снимка Район Средец

Днес на националния стадион "Васил Левски" играят ЦСКА и Левски

Движението в центъра на столицата ще бъде затруднено днес следобяд зарази мача между ЦСКА и "Левски". Дербито от 26-тия кръг в Първа лига е днес на Националния стадион "Васил Левски" от 17.30 часа, предупреди СДВР. 

От 10.00 до 18.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на паркинга на моста пред националния стадион, съобщи Столична община. 

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на стадиона ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Малолетни ще влизат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Феновете на „ЦСКА- София“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А и Г, а феновете на „Левски“ – на сектори Б и В.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри/. С оглед избягване на струпване, зрителите могат да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона - 15:30 часа.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови