Полицаят Йордан Цонев е новият кмет на Стражица

OFFNews 10 октомври 2021 в 21:41 5224 0

Полицаят Йордан Цонев е новият кмет на община Стражица – избран след балотажа днес, на който опонентът му беше заместник-кметът Георги Бянов.

Йордан Цонев води с 200 гласа пред Георги Бянов, сочат предварителните данни от паралелното преброяване на предизборните щабове на двамата кандидати.

За БНР новият кмет на община Стражица Йордан Цонев заяви:

„Ние се събрахме обикновени хора, победихме ГЕРБ, БСП, ДПС, всички партии се обединиха срещу нас. Ще спрем всички незаконни изтичания на средства от общината. Това е приоритетът. Нашата община от една от най-красивите в България се превърна в пустош, в едно сметище“.

И двамата кандидати на извънредните избори за кмет на Стражица бяха издигнати от инициативни комитети, но Георги Бянов получи подкрепата на ГЕРБ-СДС.

Балотажът премина при напрежение и съмнения за контролиран вот. До урните в 24-е секции в общината отидоха едва 34,66 % от имащите право на глас, сочат данните от Общинската избирателна комисия.

До извънредните избори в община Стражица се стигна след като досегашният кмет Румен Павлов от БСП стана депутат в предишния парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews