Полицаи карат граждани да подписват протокол, че няма да заплашват руския патриарх

OFFNews 03 март 2018 в 09:30 15634 6

Полицаи карат граждани да подписват протокол, че няма да заплашват и отправят закани към руския патриарх Кирил, който в момента е на посещение у нас по случай националния празник.

Това става ясно от редица публикации в социалните мрежи от хора, които се оплакаха, че служители на МВР са ги накарали да подпишат документа. 

Гражданинът Иво Дошев публикува клип, в който се вижда как полицаи го посещават в дома му с твърдения, че има сведения за отправени заплахи от негова страна към патриарх Кирил. Той нарече действията на МВР "полицейски тормоз".

Полицаите твърдят, че ГДБОП и НСО получили сигнали, че са отпрaвяни заплахи от негова страна във Фейсбук. Пред OFFNews Дошев коментира, че изобщо не е споменавал патриарх Кирил в свои изказвания в социалната мрежа. 

Такъв протокол е подписал и отец Рафаил от Софийска света митрополия.

Едно семейство също е било посетено от органите на реда. "Съпругът ми и аз сме огромна заплаха за патриарх Кирил", написа иронично потребителят Lisa Samsona.

Според нея полицаите са посетили дома им след постове в социалните мрежи.

Чак в 16 ч. днес пресцентърът на МВР разпространи следното "уточнение":

"В МВР е получен сигнал, съдържащ конкретни данни за публикувани в социалните мрежи заплашителни коментари по адрес на руския патриарх Кирил. На основание на това, МВР е предприело съответните действия по процедура, съгласно компетенциите си. Установени са авторите на коментарите. На основание чл. 65 от ЗМВР са издадени 4 протокола за писмено предупреждение."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

11

Стефан

03.03 2018 в 15:14

Че и руски не знае:) Извънредно груби грешки. Но виж ненормативната лексика докарва.

16193

3

SC

03.03 2018 в 10:53

Народната милиция ни пази.