Полицаи издевателстват над сина на кмета на Панагюрище

Диана Варникова 28 април 2022 в 21:45 11911 8

Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки-Иван е бил притискан с главата към асфалта от полицаи от Районното управление на МВР в Кюстендил и очевидци на бруталното задържане са станали съпругата му и нейният дядо.

Това разказа пред OFFNews бащата на потърпевшия, който е споделил клип в личния си профил във Facebook. На него се вижда как двама мъже-цивилни служители на полицията, са бутнали на земята младежа. Единият от тях се обляга с ръце върху главата на задържания, а другият гледа часовника си - колко време ще издържи притиснат към асфалта.

Случката се е разиграла във вторник, 26 април, в кюстендилското село Ломница, където Иван Белишки бил заедно със съпругата си на гости у нейните баба и дядо.

Двамата тръгнали на разходка в гората, когато са спрени уж за проверка от кола без обозначителни знаци.

Според разказа на кмета на Панагюрище, проверяващите били цивилни и не се легитимирали, както изисква законът, а само казали имената си. Не са показали полицейски значки или карти, възмущава се панагюрският кмет, който твърди, че полицаите са действали по анонимен сигнал. След това тръшнали на асфалта сина му Иван, у когото намерили джобен нож.

Семейството ни е подложено на заплахи от година и половина. Аз също получавам закани за саморазправа на месинджъра си от някакъв човек от Пазарджик и въпреки че съм подал сигнал и до „ Вътрешна сигурност“, никой не разследва тези заплахи, коментира Белишки.

Той предполага, че синът му Иван е обект на полицейско преследване след случката в столицата, когато запали руското знаме.

По случая в кюстендилското село Ломница има образувано досъдебно производство. Иван Белишки в момента е в ареста, тъй като се е държал агресивно с органите на реда, бяха лаконични от МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

15

Ivo RadAr

29.04 2022 в 13:46

Не се разбира има ли изобщо противоправно деяние от страна на поваления - за да бъде повален по такъв брутален начин от цивилни лица е нужно повече от сериозно деяние... А това , че е горил знаме на протести е друга бира.
Истината обаче е , че онова което ни представят в България за 'полиция' е пълно менте... В голямата си част тези персонажи не биха ги цанили за пъдари в нормалните европейски страни.

3767

9

Име на профила

29.04 2022 в 03:45

Естествено, че не е нормално. Лумпени има навсякъде. Що се отнася до вооръжението - струва ми се са сформирани след въпросните събития, не по мирно време. А това за наемниците историята ще покаже, аз друго чета.

Така или иначе, не съм адвокат на никого. Изроди има и от двете страни. Исках да кажа, че "ами азов" не може да ви е отговора на всичко. И не те изнасилват и мародерстват. Айде да не почнваме да вадим снимки на свастики от двете страни, че броя ще е неравен.

2744

8

AAA

29.04 2022 в 03:17

Поръчкови изроди