Полицаи и пожарникари протестираха в Пловдив и Бургас

OFFNews 27 октомври 2020 в 20:43 1873 1

Снимка БНТ


Десетки полицаи и пожарникари протестираха пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Те запалиха светлините на телефоните си, за да могат да бъдат видени от ръководството на вътрешното министерство. Протестиращите настояха за диалог и по-добри условия за труд. От синдиката подчертаха, че пловдивските полицаи не са получавали ковид-бонуси за работа на първа линия в борбата с вируса. Протестиращите разпънаха транспаранти с надписи "Ние също заслужаваме достойно заплащане", "МВР също работи в условия на пандемия", "Не си играй с огъня", и " Ние сме тук и за теб".

Униформените настояват за актуализация и на техните заплати и очакват да започнат преговори за това от 1 януари догодина. Те остават в протестна готовност до края на месеца и ако не получат положителен отговор от министър Христо Терзийски, регионалните протести ще прераснат в национални. Това ще се случи на 8 ноември, когато е Денят на българската полиция.

Служители на МВР излязоха на протест и пред Съдебната палата в Бургас. Служители на охранителна полиция, жандармерия, гранична полиция и пожарникари от целия бургаски регион настояха за увеличение с 30% на възнагражденията им от 1-ви януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

margo georgieva

02.11 2020 в 22:51

На Борисов му е малко това което присвои, затова няма да ни вдигне заплатите за да има какво да слага в чекмеджето
 
X

Да помогнем на украинските деца!