Погребална агенция покани пловдивчани в отвъдното

Ивайло Анев 11 септември 2014 в 08:27 5276 0

Брошурата, която кани жителите на Пловдив на онзи свят.

Погребална агенция изпрати писма от името на община Пловдив и здравно министерство до стотици пловдивчани, че ги кани в отвъдния свят. За поканите, хвърлили в ужас хората, съобщи Нова телевизия.

Писмата били маркирани като важни. Те били пускани в пощенските кутии на хората от няколко дни.

Една от потърпевшите - Стела Желязкова - останала ужасена, когато отворила пощенския плик. Вътре намерила рекламна брошура на траурна агенция, която любезно я кани на онзи свят. Подробно били описани цените на погребалните си услуги. Според Стела това е откровена подигравка.

Съседите от блока й получили същите писма. Най-странното е, че върху белите пликове няма печат на Български пощи, което означава, че писмата са пускани в пощенските кутии на ръка от специален куриер.

Подобни писма са получили стотици пловдивчани в различни квартали на града.

Собственикът на траурната агенция Иво Найденов отрича да имат нещо общо. Според него станалото е дело за зложелател от конкуренцията, който напечатал на брошурата адреса и телефона на траурната агенцията.

От община Пловдив категорично заявиха, че не са изпращали подобни писма до гражданите. Общината ще съди траурната агенция, която е злоупотребила с името й. Дори ще сезира прокуратурата. Здравното министерство също започва проверка по скандалния случай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови