Подполковник от Велико Търново захвърли униформата и стана маникюрист

OFFNews 16 декември 2022 в 10:21 11691 1

Николай Киров

Снимка Скрийншот

маникюристът Николай Киров

Бивш офицер – подполковник, преподавател в Националния военен университет, е сред първите във Велико Търново и у нас… маникюристи. Повече от 20 години Николай Киров се грижи великотърновки да имат красиви нокти, като заради тази своя страст е захвърлил перспективите, които е имал в армията.

Николай Киров е на 63 години и се занимава с ноктопластика от 1999 година. Той е добре познат сред дамите на Велико Търново и работи като маникюрист в салона за красота на съпругата си, която преди 20 години го провокира:

Съпругата ми, която е козметичка от 1999 година ми спомена веднъж, че клиентките я питали дали няма да има някой да им прави маникюр, докато стоят с маските след почистване не лице или друга процедура, разказва Николай по Нова телевизия.

Преподавателят във военното училище във Велико Търново захвърля 20 години стаж, три години преди пенсия и започва да прави маникюри.

В армията бях с чин подполковник, дори бившите ми колеги ме гледаха странно, като че ли нещо не съм съвсем в ред. Може би най-големият риск беше в началото, когато се уволних и още не бях отишъл дори на курс. Военната ми специалност е в сферата на електромагнитните вълни, радиоизлъчванията. Ноктопластиката е много близка до това, което в отделни случаи се прави в авиомоделизма и тъй като от малък съм авиомоделист, работата с подобни материали не ми е чужда, казва маникюристът.

Николай Киров бързо става популярен сред великотърновските дами. Негови клиенти са популярни личности, предимно от сферата на поп фолка.

Правил съм маникюр и на мъже. Може би някой ще си помисли, че са от по-странните, но не. Съвсем нормално е мъже, макар и по-рядко, да си правят маникюр, обяснява Николай.

Докато работи ноктите на клиентите си, той открива у себе си и друг талант: "На всички им се доспива. Лично аз стигнах до извода, че мога да приспивам хората. Един ден мога да заменя ноктопластиката с приспиване на хората, които имат проблеми със съня", шегува се маникюристът Киров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

19.12 2022 в 17:31

Баси пича! Да зареже военната професия и всичките ѝ привилегии е смело решение, както казваше мама: Човек никога не знае от какво може да надебелее...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки