Почти без промени ще е времето в неделя

OFFNews 01 ноември 2014 в 14:30 2207 0

Не се очакват значителни промени във времето през следващото денонощие, информират от НИМХ към БАН, цитирани от "Фокус".

Минималните температури сутринта ще са между 1° и 6°, а максималните - между 10° и 15°. Около Черно море ще са 12°-13°, колкото е и температурата на морската вода, която ще е с вълнение 2-3 бала.

Облачността ще бъде ниска и слоеста в низините сутринта, но по обяд ще се разкъса с изключение по поречието на Дунав, северните подножия на планините и североизточната част от страната. Над Черноморието ще е променлива.

Вятърът ще бъде слаб, по Черноморието временно до умерен - от север.

Над планините ще е предимно слънчево, но в северните подножия със значителна облачност почти през целия ден. Вятърът ще е слаб, по Старопланинското било и Източните Родопи умерен - от север. Дневна температура на 1200 м.н.в. около 8°, на 2000 м. около 0°.

През първата половина на следващата седмица над планинските райони времето ще е слънчево и температурите ще се повишават. В равнинната част от страната ще бъде почти тихо; през деня ще има и слънце, но сутрин ще се образуват мъгли или ниска облачност. От ден в ден температурните инверсии ще се усилват и във все повече райони ще бъде мъгливо или с ниска облачност и намалена видимост, явленията ще са по-трайни и там температурите ще остават по-ниски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови