Почина журналистът Петър Кожухаров

OFFNews Последна промяна на 16 май 2015 в 20:42 13104 4

Днес почина журналистът и писател Петър Кожухаров, съобщава БНТ.

Кожухаров е журналистът, станал свидетел на повечето от най-важните битки между Изтока и Запада, които описва в репортажите и книгите си.

Той е завеждал отдел “Международна информация” на БТА, бил е и кореспондент на агенцията в Берлин.

Дълги години е работил в Българската национална телевизия. Видяното с журналистически поглед описва в книгите “От мястото на събитието”,”През Америка с отворени очи”, “Студената война” и други.

Многократно е награждаван за журналистиката си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.05 2015 в 16:17

Как може някой да се радва и да казва "слава богу"?

17.05 2015 в 10:16

Слава богу! Още един агент на ДС сред журналистите се махна от този грешен свят! Кожухаров беше мрачен комунистически субект, единственият шеф в БНТ, който слагаше задължително работно време на журналистите, тотален враг на " прогнилия"запад и верен слуга на Кремъл. Кореспонденциите му от ГДР бяха изпълнени с комунистически плам. Но най- запомнящо си остана яркото му отсъствие от екрана, когато падна Берлинската стена. По спомените на тогавашния оператор в Берлин Коко Тодоров, Кожухаров се е заключил в апартамента си, изключил е всички телефони и не си е показал носа навън, очаквайки армията на ГДР да възстанови старото положение...Една комунистическа гад по- малко!!!

17.05 2015 в 01:46

Бог да го прости!

16.05 2015 в 22:01

Журналисти от "Офнюз", как е възможно да сте толкова не добри професионалисти, за да не знаете, че в подобни случаи винаги трябва да бъдат отбелязани годините на починалата известна личност!? Това ви е постоянен стил на съобщаване. И друг път съм отправял критика, но ето - няма резултат, както се вижда. :(