Почина проф. Чавдар Христов, преподавател в журналистическия факултет на СУ

OFFNews 09 март 2021 в 13:15 6599 0

На 8 март 2021 г. след кратко боледуване почина проф. д-р Чавдар Христов, дългогодишен преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация, съобщиха от Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Чавдар Христов е роден на 14 август 1954 г. в град Кюстендил. Последните две десетилетия неговият живот и усилия са посветени на преподавателска и научна дейност. През 1996 г. му е присъдена докторска степен по социология. От 2009 г. е доцент, а от 2017 г. е професор в Алма матер. Два последователни мандата е заместник-декан на Факултета по журналистика и масова комуникация. Удостоен е с Почетен знак на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със синя лента през 2019 г.

Проф. д-р Чавдар Христов е ръководител на множество дипломанти и докторанти, на които посвещаваше своите всеотдайни усилия, внимание и обич. Тази част от своя академичен път той приемаше за най-важна и това бе отразено в колективните монографии „Управление на репутационни кризи“ (2017) и „Управление на масовите възприятия“ (2020), научен ръководител на чиито екипи беше той. Неговите студенти бяха неговата гордост, казват от СУ.

Поклон пред светлата му памет!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови