Почина бившият социален министър Иван Нейков

OFFNews 31 юли 2023 в 10:29 5727 2

Иван Нейков

Снимка БТА/Боян Ботев

Иван Нейков

Почина бившият социален министър Иван Нейков.

Новината за кончината му съобщи във Facebook икономистът Мика Зайкова.

Иван Нейков е роден на 17 април 1955 г. в град Хасково, България. Завършва право в Софийския университет и до 1990 г. е инспектор-юрист в Главната инспекция по труда.

Между 1990 и 1997 г. е последователно завеждащ правен отдел в КНСБ и в същото време заместник-председател на синдиката.

През 1997 г. е назначен за министър на труда и социалните грижи в служебния кабинет на Стефан Софиянски. Остава начело на министерството, вече преименувано на Министерство на труда и социалната политика, и в последвалото правителство на Иван Костов.

Женен, има двама сина. 

През 2001 г. става член на Обществения съвет на Българското национално радио, а впоследствие е член и на Националния статистически съвет. 

Взима участие в проекти и изследвания на Европейската комисия, Програмата за развитие на ООН, Програма ФАР на Европейския съюз, Световната банка, Фондация “От Фондация “Конрад Аденауер”- Германия, Фондация “Фридрих Еберт”- Германия и др. 

Преподавател е по трудово и социално право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и в Нов български университет.

Бил е общински съвет от 2003 г. до 2011 г. в Столичния общински съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

205

2

REXX

01.08 2023 в 01:45

Бог да го прости. Не съм чувал лоша дума за него, а хората които го познаваха говореха само със суперлативи за него. Честен и свестен човек на висок пост. Много рядко явление. Беше един от най-силните министри на Костов. Да не кажа най-силния. Не знам защо новината за смъртта му не е на първа страница. Беше най-добрия социален министър , който някога сме имали и постави основата на модерното социално осигурявяне в България. Поклон !

-529

1

6екеr4о

31.07 2023 в 11:47

Царство му Небесно!

Явно е нещо съвсем неочаквано, защото буквално преди няколко дни го видях в типичния за него черен костюм близо до Съдебната палата...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика