По-високи глоби за неправилно паркиране в Пловдив

OFFNews 05 януари 2016 в 14:01 2992 1

От днес в Пловдив са в сила новите тарифи за поставяне на скоби на неправилно паркиралите автомобили. Глобата за нарушение при спиране в синя или зелена зона се увеличава и вече ще е 30 лева, вместо с досегашните 20 лева.

Паяците ще работят в следващите дни предимно в районите, където спрели неправилно автомобили пречат на и без това затруднения трафик заради падналия сняг. Тези места са вече определени съвместно с пътна полиция, каза кметът Иван Тотев, цитиран от БНР.  

Голямо затруднение в трафика създават автомобили, които паркират в зони и кръстовища или нерегламентирани места. Следващите дни паяците ще работят само по зони, в булеварди, в кръстовища, за които имаме данни, че се спира постоянно неправомерно и се запушва цяла лента за движение. Пада с 50 процента пропускливостта на кръстовищата, каза кметът.

До края на януари трябва да приключи и оборудването на центъра за управление на трафика, след което ще започнат тестовете и настройването на системата. Като част от големия транспортен проект на Пловдив през април се очаква да влезе в сила и новото електронно таксуване в градския транспорт. Предстои подписването и на нови договори с превозвачите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови